Nøglen til god kvalitet

Nøglen til kvalitet ligger i stor udstrækning i:

  • Detaljeret produktspecifikationer
  • Vedvarende tilstedeværelse hos producenten
  • Daglig kontakt med producenten
  • Klare krav til producenten
  • Forståelse af producentens muligheder
  • Fælles forståelse af kravene til kvalitet 

Ved specialprodukter er det afgørende, at man er i stand til at beskrive sit produkt detaljeret gennem tegninger, materiale-specifikationer og indpakningsinstrukser. Det er vigtigt at give den kinesiske leverandør en dybdegående forståelse af den danske virksomheds grundlæggende krav til kvalitet.

Når mange virksomheder i Vesteuropa ”tænker kvalitet”, så er der en hel række ting, som vi betragter som selvfølgeligheder. Når man påbegynder et samarbejde med en kinesisk partner, er det derfor afgørende at man selv har afklaret sine krav til produktionsprocesser og anvendelsen af specifikt produktionsudstyr, krav til pakning osv. ligesom det er tilsvarende vigtigt, at ens nye partner får en solid og dybdegående forståelse af kravene.

Når danske virksomheder "tænker" kvalitet i en dansk kontekst, nævnes kvalitet f.eks. blot "en passant" i en dialog med en dansk leverandør. Den metode holder ikke i Kina. Det er helt afgørende for et godt fremtidigt samarbejde, at den danske virksomhed indser, at en kinesisk partner gør lige præcis det, han får besked på, og måske vigtigst af alt, så gør han ikke noget, han ikke bliver bedt om, og det skal tages helt bogstaveligt.

I HH Components ApS forestår vi den endelige kvalitetsgodkendelse inden afskibning enten ved egen kontrol eller i samarbejde med en af vore eksterne partnere.